• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Visa alla (2)

Höjdpunkter fotbolls-EM 2017

Värdnationens orangea vägg, isländska vulkanens comeback, Braveheart-uppladdningen inför brittiska mötet och kvartsfinalregnet som aldrig avtog. Här är höjdpunkterna och snackisarna från fotbolls-EM 2017.

Varje mästerskap har sin historia och vid en återblick på EM-slutspelet i Nederländerna 2017 finns det många saker som gjort mindre eller större avtryck.

Magisk hemmapublik

SVT-experten Frida Östberg vet vad hon kommer bära med sig länge från mästerskapet i tulpanernas land.

– För mig är det inramningen. Det holländska folket är duktiga på att fira och den inramning som har varit värmer.
Det är så viktigt för damfotbollen att visa att den har det här det här intresset och det här drivet.  Så den här känslan och gåshuden man får av den här publiken är verkligen någonting jag kommer att ta med mig.

Östbergs expertkompis Daniel Nannskog har även han plockat ut sin höjdpunkt.

Upphetsad Nannskog

– För mig blir det faktiskt mötet mellan England-Skottland. Jag fick så oerhört mycket energi och var som ett barn i bilen på vägen hem. Det var så många delikatesser i den matchen från de engelska spelarna. Konstigt sätt så är det den matchen som jag verkligen blev riktigt upphetsad av.

Efter en rafflande final var det tillslut värdnationen Nederländerna som tog sin historiskt första EM-titel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer