Foto: Bildbyrån

Strömberg: ”Det kommer smälla i engelsk press”

Uppdaterad
Publicerad

England åkte överraskande ut mot Island i åttondelsfinalen. ”Engelsk press kommer att vara hårdare än på länge. Jag skulle råda spelarna att ta semester efter detta”, säger SVT:s expert Glenn Strömberg.

”En nationell skam”. Det är rubriken som engelska tidningen The Sun kör med på sin hemsida i skrivande stund. England åkte ur EM efter en högst oväntad förlust mot lilla Island.

SVT:s expertkommentator Glenn Strömberg har god vana av hur engelsk press fungerar, och han tror inte att de kommer vara nådiga efter detta.

Fotbolls-EM

”Hårdast på länge”

– Jag har sett hur hårda de är, när det smäller då smäller det hårt. Och det här kommer bli det hårdaste på länge, säger Strömberg och fortsätter:

– Det här är ett bottennapp för England. Island ska inte behöva be om ursäkt, men England ska kunna prestera bättre. Det är helt obeskrivligt, att någon skulle tro att detta Englands skulle åka ut nu.

”Råda dem att ta semester”

Glenn Strömberg tror att Englands förbundskapten Roy Hodgson inte kommer att få sitta kvar (Hodgson avgick också kort efter att matchen var slut).

– Jag tror att det tar slut för stackars Roy, men de 14 spelarna som var på plan ska kunna prestera bättre. Jag skulle råda dem att ta semester nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet