Foto: SVT Sport.

10 spelare att hålla ögonen på i VM

Uppdaterad
Publicerad

Bruttolistan krympte, namnen blev färre – och till slut plockade vi ut tio spelare att hålla ögonen på i sommarens VM.

Kylian Mbappé, Frankrike

Franskt fenomen. Supertalang och superstjärna i ett. Understödd av Paul Pogba och Antoine Griezmann har han alla förutsättningar för att – med målsinne och mognad, fart och finess – föra Frankrike till guld.

Sergej Milinkovic-Savic, Serbien

Kusligt komplett innermittfältare som ryktas bort från Lazio för en miljard kronor. Offensivt och defensivt skicklig, stark i luftrummet, bollvinnare. Dynamisk. Dominant. En serbisk juvel.

Alireza Jahanbakhsh, Iran

Ska Iran ha någon chans att boka åttondelsbiljetten behövs denne man. Poängspelare som lämnat djupa avtryck i holländska ligan, löpvillig och skottfarlig. 21 fullträffar och tolv assist i ligan den här säsongen.

Dries Mertens, Belgien

Ni känner till de belgiska stjärnorna, och ni vet att en av dem är Dries Mertens. För nästan två år sedan sedan skolades han om från ytter till central anfallare i Napoli. Sedan dess: Mål, mål, mål.

Timo Werner, Tyskland

22-åringens siffror talar det där tydliga språket. Sju mål på 13 landskamper gör att den briljante avslutaren glider om Mario Gomez och Thomas Müller som startman. Det är honom tyskarna ställer sitt anfallshopp till.

Marco Asensio, Spanien

Får han speltid? I så fall – Asensio kommer att sprida skräck i motståndarförsvaren med sin gudabenådade vänsterfot. Inledde säsongen i Real Madrid strålande. Kan bli hur bra som helst.

Piotr Zielinski, Polen

Den polske playmakern är välsignad med fina fötter och ett spelsinne av den högre skolan. Tekniskt begåvad och gillar att bryta fram i banan. Polen kan skrälla. Zielinski kan presentera sig på allvar.

Marcus Rashford, England

Ska England lyckas måste Harry Kane leverera. Om inte? Då kan Marcus Rashford kliva in i rampljuset. Går alltid rakt och direkt, är fullständigt orädd och full av energi. Får han chansen lär han ta den.

Hirving Lozano, Mexiko

”Chicharito” och Rafa Marquez är inga okända namn. Hirving ”Chucky” Lozano, då? 17 mål och åtta assist i sin debutsäsong i PSV Eindhoven. En flygande ytter med vass högerfot. Här får Sveriges ytterbackar se upp.

Gabriel Jesus, Brasilien

I hemma-VM för fyra år sedan saknade Brasilien en högklassig anfallare. Nu har man två – och Gabriel Jesus håller Roberto Firmino bakom sig. Redo att axla världens kanske tyngsta mantel – den gulgröna med nummer nio broderad på bröstet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.