Foto: TT

Didier Deschamps efter guldet: ”Välförtjänt”

Uppdaterad
Publicerad

Frankrike vann VM-guld efter finalvinsten mot Kroatien med 4-2. Och det var en stolt fransk förbundskapten efter matchen.

– Det var ingen fantastisk match från vår sida, men vi visade viljestyrka och vi gjorde fyra mål också. Så det är välförtjänt, säger Didier Deschamps efter matchen

– Jag är jättelycklig för gruppen för det har varit en lång väg hit. Det har inte varit lätt.

Didier Deschamps är blott den tredje, efter Franz Beckenbauer för Tyskland, och Mario Zagallo, för Brasilien att vinna VM som både spelare och tränare. Något som han själv ville tona ned efter guldet.

–De var bättre  tekniker än vad jag var, i alla fall på planen. Jag tänker inte på mig själv, men jag är jättestolt över laget.

– Det gjorde så ont att missa EM-titeln för två år sedan, men den gjorde nytta. För spelarna och för mig. Det avdramatiserade finalspelet så det har varit viktigt.

Guldtränaren passade även på att hylla det franska folket.

– Vi älskar dem, vi är stolta fransmän. Vi ska ses igen i morgon. Och som vår president brukar säga ”Leve republiken!”

Se hela segerintervjun i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.