Landslaget tränar inför kvällens match Foto: TT

Glädjande besked inför mötet med Tyskland – samtliga spelare på plats

Uppdaterad
Publicerad

De tre spelare som dragits med magproblem är nu på plats i Sotji.
Det meddelar fotbollsförbundet på Twitter.

Igår meddelande förbundskapten Janne Andersson att tre spelare, Filip Helander, Pontus Jansson och Marcus Rohdén drabbats av magproblem och fanns inte med på flyget till Sotji.

Idag meddelade förbundet att samtliga spelare är på plats. Det vill säga att även Isaac Kiese Thelin, som på grund av en stukad fot inte heller fanns på plats i Sotji under gårdagen, numera har landat i matchstaden. huruvida han är klar för spel är dock fortfarande oklart.

– Han har en lättare stukning och jag tror inte att han kommer att vara med. Jag tror inte att man riskerar det, säger SVT:s expert Frida Östberg.

Ett gott tecken för Sverige som de senaste dagarna har haft tre av sina fyra mittbackar sjuka. Hur Janne Andersson väljer att formera sitt lag får vi dock vänta ytterligare några timmar på, innan det blir bekräftat.

Men Östberg är tveksam till spelarnas form efter magsjukan.

– Det verkar ju vara matförgiftning vilket är glädjande, då riskerar inte de andra spelarna att smittas men har man haft svårt att ta till sig energin från maten så tror jag inte att man kan räkna med att de här spelarna kan komma in och prestera på den nivån som behövs, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer