Granqvist: ”Jag är mer eller mindre i chock”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Granqvist är lagkapten för det svenska landslag som nu är i VM-kvartsfinal och som har hållit nollan i tre av fyra VM-matcher. Efter segern mot Schweiz var han överlycklig.

– Efter förra matchen visste jag inte vad jag skulle säga. Jag är mer eller mindre i chock nu. Kvartsfinal i ett VM. Topp åtta i världen. Den är en fantastisk prestation. Vilket gäng! Det är obeskrivligt, säger han till SVT Sport.

Som han ser det spelar Blågult nu på toppen av sin förmåga.

– Vi har verkligen toppat formen till mästerskapet och gjort fyra jättematcher nu. Vi är otroligt stabila och de kommer inte till mycket lägen. Det känns fantastiskt bra. Vi har en tro på det har laget och blir inte nervösa.

Andreas Granqvists och hans fru Sofies barn var beräknat tills idag, men än så länge har hon inte kommit.

– Vi får väl se vad som händer de närmaste dagarna, men hon har inte kommit ut än i alla fall, säger en lycklig lagkapten.

Samma dag som åttondelsfinalen spelades var Granqvist fru beräknad att föda barn, men det blev inget med det under matchen. Såhär kommenterar lagkaptenen det efter matchen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.