Granqvist: ”Vilken prestation vi gör”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Granqvist blev återigen målskytt i VM – den här gången när Sverige besegrade Mexiko och säkrade en plats i åttondelsfinalen.

Efter matchen var det en stolt lagkapten.

– Vilken prestation vi gör, säger han till SVT Sport.

Sverige bjöd på rejäl islossning efter storspel mot Mexiko och seger med 3-0 – en av målskyttarna var Andreas Granqvist som hur kyligt som helst dunkade in 2-0 på straff.

– Jag gick in min bubbla och försökte ta bort allt ljud. Sen får jag en fantastisk träff och det är underbart att se bollen gå in, säger Andreas Granqvist till SVT Sport.

I och med segern och Tysklands förlust mot Sydkorea är Sverige vidare som gruppetta.

– Helt overkligt, vilken prestation. Vi sa inför att vi har allt i egna händer och vilken match vi gör, det kunde ju blivit 5-0 eller 6-0, säger Granqvist.

”Ge oss vad som helst”

Nu väntar tvåan i grupp E, det vill säga Brasilien, Serbien eller Schweiz. Men Sveriges kapten vill inte sia om kommande motståndarlag.

– Det är jättesvårt, jag är bara otroligt stolt över grabbarna. Det var nog ingen som trodde det här och jag tror att alla som får möta oss är oroliga.

I en Fifa-intervju kort senare var dock Granqvist av en liten annan uppfattning.

– Brasilien är ett fantastiskt lag men vi möter dem helst i finalen.

För Ludwig Augustinsson kvittar det vilket lag Sverige möter.

– Ge oss vad som helst, vi kommer att vara redo till 100 procent oavsett, säger Augustinsson till Fifa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.