Foto: Bildbyrån

Guidetti om en framtid utan Granqvist: ”Han har lagt upp vägen”

Uppdaterad
Publicerad
Det var en tung dag för det svenska herrlandslaget i går när de förlorade kvartsfinalen mot England och åkte ur VM. Andreas Granqvist framtid i landslaget är osäker, men John Guidetti lovar att de ska fortsätta i ”Granens” anda.
– Vi är beredda att köra igen, säger han till SVT Sport.

De svenska spelarna var lågmälda och ledsna. Hos John Guidetti fanns dock redan en viss insikt om vad laget åstadkommit som tagit sig hela vägen till kvartsfinal.

– Jag är jäkligt stolt över gubbarna, vi har gjort ett fantastiskt VM och måste vara stolta över oss själva och tacka alla svenskar som har stöttat oss och gett oss kärlek. Det är fan stort ändå, att ha spelat kvartsfinal i ett VM, säger han.

Blickar framåt

Lagkaptenen Andreas Granqvist kan ha gjort sin sista match i landslaget.

– Jag vill inte spekulera i det nu. Jag kommer sätta mig med Janne nu då det här har fått smälta lite. Just nu är jag väldigt besviken och ledsen, men otroligt stolt, säger han till SVT Sport efter matchen.

John Guidetti får frågan vad han säger om det visar sig stämma att Granqvist kommer att sluta spela i landslaget:

– Det är en fantastisk gubbe och en fantastisk spelare. Kul att han får avsluta med ett bra mästerskap, säger han.

Ser ljust på framtiden

Men Guidetti ger lugnande besked till de svenska fansen. Han lovar att de ska fortsätta framåt oavsett om det blir med eller utan ”Granen”.

– Han har lagt upp vägen nu för en bra fortsättning. Vi har många i landslaget som är unga och som är beredda att fortsätta trumma på den här trumman. Nu sätter vi oss på hästen, vi är inte nöjda, säger han och fortsätter:

– Vi vet att vi är ett jäkligt bra landslag och att vi kan rå på vem som helst om vi kommer upp i den nivån vi ska. Vi är beredda att köra igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer