Foto: SVT/Diljen Otlu

Ji Sung Park: ”Sveriges styrka ligger i defensiven”

Uppdaterad
Publicerad

Sydkoreas tidigare storstjärna varnar för Sveriges hörnor och frisparkar inför premiärmatchen:

– Men vi kan skada dem med vårt att skapa ytor via våra kreativa spelare, säger Ji Sung Park inför Sverige–Sydkorea i VM.

Mitt i det sydkoreanska pressvimlet när lagen kom till matcharenan fick SVT Sports reporter Diljen Otlu chansen att ställa en fråga (på engelska) till förre Manchetsr United-spelaren, Ji Sung Park.

Vad menar du är Sveriges styrkor?

– Framför allt defensivt. Laget är välorganiserat och spelade ett helt briljant lagspel mot Italien, speciellt.

– Offensivt ska vi akta oss för deras hörnor då Sverige har flera stora och långa spelare som är farliga. Frisparkarna som levereras av (Emil) Forsberg och (Sebastian) Larsson är också ett vapen som vi måste se upp med.

Ji Sung Park fortsatte sedan snabbt att berätta vad som är Sydkoreas styrka, om hur han tänker sig att hans lag ska kunna hota Sverige:

– Vi har en bra offensiv med kreativa spelare som (Hyong Min) Son och Li (Hyang-Sung) ska kunna hitta ytor för att kunna skada Sveriges defensiv.

– Vi hoppas kunna klara detta och vinna premiären, sa Ji Sung Park artigt och fick sedan svara på en räcka frågor på koreanska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.