Jonas Eriksson om domarens blåsning på Berg: ”Med marginal ett felaktigt beslut”

Sverige skapade inte mycket i den första halvleken och hade heller inte marginalen med sig i kvartsfinalen mot England. Vid 0-0 blev Marcus Berg avblåst för offside.

– Det är med marginal ett felaktigt beslut, säger den förre Fifa-domaren Jonas Eriksson i SVT:s studio.

Bollen slogs upp av Emil Krafth från eget straffområde i den 26:e minuten. I höjd med mittlinjen, då Berg fortfarande var kvar på egen planhalva och i jämnhöjd med en engelsk försvarare, blåste den assisterande domaren, trots att instruktionen från Fifa är att släppa igenom tveksamma situationer.

– Det är den där tiondelen det tar för den assisterande domaren att titta på Krafth och sedan titta upp och se Berg, då kan det se ut som offside trots att det inte var det, säger SVT:s expert Glenn Strömberg.