Nannskog om det spanska fiaskot: ”Det är sorgligt”

Uppdaterad
Publicerad

Spanien är utslaget ur fotbolls-VM efter en strafförlust mot värdnationen Ryssland. SVT Sports expert Daniel Nannskog sågar spanjorerna.

– Man blir förbannad på det Spanien visar upp. Att man inte spelar med större mod och med fler löpningar. Att man inte får ut mer av den talang som finns, säger han efter uttåget.

Nannskog menar att Spanien nu måste överge sitt kortpassningsspel som mot Ryssland inte ledde till många heta målchanser.

– Det är sorgligt och ett uppvaknande för Spanien som måste ändra sitt sätt att spela. Det här vill ingen se och det tar dom inte in i framtiden på ett bra sätt, säger experten.

Han passar också på att hylla Ryssland, som försvarade sig i 120 minuter. De sköt bara ett enda skott på mål.

– Vilka hjältar Ryssland blev med det här försvarsarbetet de gör i 90 minuter. Det är inte mycket offensiv de får till, men de spelar efter sina förutsättningar på ett väldigt bra sätt, säger han.

Ett faktum

Tyskland är utslaget, Cristiano Ronaldos Portugal är utslaget och Lionel Messis Argentina är utslaget. Trots det kallar experten Johanna Frändén det här för VM:s hittills största skräll.

– Kanske den största skrällen hittills. Om man tittar på världsrankingen, om man tittar på styrkeförhållandena historiskt, om man tittar på talang på planen så fanns det ingen anledning till att tro att det skulle gå så här. Men det vackra med fotboll är ju att det kan gå hur som helst. Skrällarnas VM är ett faktum, säger hon.

”Snackar fullblodsproffs”

Spanien sparkade sin förbundskapten två dagar före VM-premiären, då han hade skrivit på för Real Madrid utan att berätta om det. De tog in Fernando Hierro som nu kan ha gjort sitt på landslagsbänken. Men Nannskog tror inte att det påverkat.

– Nej, nu snackar vi fullblodsproffs som spelar i de bästa lagen i Europa. De ska kunna hantera det. Jag tror inte Hierro gått in och sagt ”vi ska inte löpa utan bara spela runt”. De vet vad som krävs för att öppna upp ytor. Men de var inte beredda att göra det, säger han.

Världsmästerskapet i fotboll

Spanien logo

Spanien

3 - 4

1-1 (Fulltid)

Ryssland logo

Ryssland

Luzhniki Stadium, Moskva
Publik: 78011
Domare: Björn Kuipers

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.