Vladimir Putin tror på Spanien i VM. Foto: Bildbyrån

Putin tror inte på Ryssland i VM

Uppdaterad
Publicerad

Rysslands president Vladimir Putin är känd för sin patriotism.

Men inför VM på hemmaplan sänker presidenten förväntningarna på det ryska landslaget.

– Jag tror på Spanien, säger Putin.

VM på hemmaplan, en drömgrupp och efterlängtad premiär hemma i Moskva om lite mer än en vecka. Fotbollsentusiasmen borde vara stor hemma i Ryssland inför det kommande VM-spelet. Men en som inte tycks vara särskilt hoppfull är landets överhuvud, Vladimir Putin.

”Har inte fått bra resultat”

Kanske är det inte så konstigt, laget har inte vunnit på de sju senaste matcherna. Den senaste vinsten kom i oktober 2017. Resultaten gör att Ryssland är rankat 66:a i världen, vilket är näst sämst av alla VM-lag. Enda lag som är sämre rankat är premiärmotståndaren Saudi Arabien på plats 68.

– Tyvärr har vårt lag inte fått bra resultat på senare tid. Men vi, alla fans och fotbollsälskare i Ryssland, har fortfarande hopp om att vårt lag ska bjuda på en modern fotboll och ett intressant och vackert spelsätt och kämpa in i det sista, säger han.

Tror på Spanien

Enligt AP ser presidenten i stället Spanien som favorit, följt av Argentina, Brasilien och Tyskland.

Putin medger i en intervju med China Media Group att Spanien har spelat en vacker typ av fotboll, men adderar även att det ”säkerligen kommer finnas fler utmanare.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.