Foto: @ahdaafme/Instagram och Bildbyrån

Saudiarabiens plan fattade eld vid landning

Uppdaterad
Publicerad

Saudiarabiens resa till Rostov kunde ha slutat riktigt illa. Vid landningen fattade flygplanet eld, men spelarna är i säkerhet. Enligt det ansvariga flygbolaget uppstod problemet med planet efter att en fågel flugit in i ena motorn.

Efter 5-0-förlusten i premiären mot Ryssland gör sig Saudiarabien redo för möte med Uruguay. Matchen spelas i Rostov och på flygresan dit, närmare bestämt vid landningen, uppstod ett problem.

Daily Mirror skriver att ”planet fattade eld” och att ”lågor syntes från motorn”, vilket även syns på ett videoklipp. Flygbolaget Rossiya Airlines säger nu att man i efter första preliminär bedömning av incidenten kunnat fastslå att en fågel hamnat i motorn, och att detta lett till problem med det aktuellta flygplanet, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

”Landslaget är i säkerhet”

Det saudiska fotbollförbundet gick under kvällen ut med ett pressmeddelande på Twitter:

”Vi vill försäkra alla om att hela det saudiska landslaget är i säkerhet efter ett tekniskt problem med en av flygplanets motorer, ett flygplan som just landat i Rostov.”

Enligt Rossyia Airlines fungerade båda motorerna på planet vid landningen. I ett uttalande poängterar man att händelsen inte inneburit att någon passagerares säkerhet äventyrats.

Saudiarabien möter Uruguay på onsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.