Foto: Bildbyrån

Slog till mot Tyskland – nu vill han sänka Mexiko

Uppdaterad
Publicerad

När det gäller som mest har Ola Toivonen klivit fram. Han avgjorde mot Frankrike i VM-kvalet och såg länge ut att ge Sverige minst en poäng mot Tyskland.

– Det är en pojkdröm att få göra mål i VM, säger Toivonen.

Den svenska anfallsduon har varit givet genom i stort sett hela VM-kvalet. Inför VM det troligtvis den sämst bevarade hemligheten, vilka som skulle spela längst fram i den svenska elvan.

Under VM har Sverige haft sina chanser att göra mål. Men bortsett från Granqvists straffmål är Toivonen den enda som lyckats göra mål.

– Alla VM man spelat på bakgården när man var liten, och så några år senare får uppfyller man drömmen, det är stort, säger han.

”Hur mycket ska vi riskera?”

I övermorgon måste Toivonen och Sverige få hål på Mexiko för att på egen hand säkra en plats i åttondelsfinalen – och mest troligt måste Sverige vinna.

– Vi måste vara klara med hur vi ska göra när vi tappar boll, var får vi tappa boll? Hur mycket ska vi riskera? Det kommer vara ett rävspel fram till 60:e minuten, säger han och fortsätter:

– Det blir en tuff match, mexikanerna har sett väldigt starka ut. Det mentala spelet kommer spela stor roll på onsdag, sen ska vi kika närmare på dom idag och i morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.