Målskytten Luka Modric jublar efter 2–0. Foto: Bildbyrån

Självmål och straff gav Kroatien seger

Uppdaterad
Publicerad

Nigeria fick ingen bra start i det som har beskrivits som ”dödens grupp”. Ett självmål av Oghenekaro Etebo och ett straffmål av Luka Modric gjorde att Kroatien vann med 2-0. Därmed toppar kroaterna nu gruppen med Argentina och Island.

Matchen startade trögt från bägge håll, men i den 32:a minuten fick Kroatien en hörna som efter många studsar ledde till mål.

Modric slog hörnan som Ante Rebic skarvade vidare till Mario Mandzukic som nickade på Etebo.

Inget av lagen noterades för ett skott på mål i den första halvleken.

I början av andra halvlek var Nigeria hyfsat nära att kvittera på hörna, men nicken gick utanför.

Istället blev det Kroatien som gjorde 2-0. William Ekong drog ner Mario Mandzukic i straffområdet och fick gult kort. Sedan förvaltade Modric straffsparken stensäkert. Målet var den kroatiska superstjärnans första i ett VM-slutspel.

Det blev alltså Kroatien som tog hem trepoängaren då de bägge lagen möttes för första gången i historien. Nu är uppförsbacken tuff för Nigeria. De har en seger på de tretton senaste VM-matcher och Island och Argentina väntar.

GUIDE: Så sänds fotbolls-VM

Världsmästerskapet i fotboll

Kroatien logo

Kroatien

2 - 0

Nigeria logo

Nigeria

Kaliningrad Stadium, Kaliningrad
Publik: 31136
Domare: Sandro Ricci

Startelvor

Kroatien: Danijel Subasic; Sime Vrsaljko, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinic; Ante Rebic, Ivan Rakitic, Andrej Kramaric, Luka Modric, Ivan Perisic; Mario Mandzukic

Nigeria: Francis Uzoho; Abdullahi Shehu, Leon Balogun, William Ekong, Bryan Idowu; Victor Moses, Wilfred Ndidi, Jon Obi Mikel, Oghenekaro Etebo, Alex Iwobi; Odion Ighalo

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.