Foto: TT

Tite: ”Att vinna VM är en dröm”

Uppdaterad
Publicerad

Storfavoriten Brasilien spelar sin premiär när de möter Schweiz 20.00 i kväll. Brasiliens förbundskapten Tite är redo för favoritskapet.

– Vi är favoriter eftersom vi har spelat bra, sa han på presskonferensen inför matchen.

I eftermiddag går förhandsfavoriten Brasilien in i mästerskapet mot Schweiz i grupp F. Under förbundskaptenen Tite har Brasilien endast förlorat en av 21 matcher, medan laget har vunnit 17 av dem. Och Brasiliens förbundskapten Tite har inte några problem med att ses som favoriter.

– Jobbet vi har gjort tidigare har gett oss favoritstämpeln, men att vinna VM är en dröm och mitt fokus är fullt inställt på det. Det känns som att hela världen tittar på oss, sa Tite på presskonferensen inför matchen.

”Inget trauma kvar”

I det senaste VM:et 2014 var hemmanationen Brasilien storfavoriter, men rasade ut i semifinalen mot Tyskland efter att ha krossats med 1-7. Från det mästerskapet är bara sex spelare kvar i truppen. En av dem är Real Madrids ytterback Marcelo. Ytterbacken lovar att misslyckandet senast är glömt.

– Det finns inget trauma kvar. Om det hade varit det hade jag inte spelat fotboll längre.

I skadade Dani Alves frånvaro har stjärnbacken fått kaptensbindeln mot Schweiz.

– När du är liten och spelar fotboll på stranden drömmer du om att representera ditt land och nu är jag lagkapten.

– Pengar kan inte köpa den här känslan.

Matchen börjar 20.00 och sänds i SVT1 och på Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.