Efter vinsten – ny pallplats för succésvensken Turdell

Uppdaterad
Publicerad

Kristofer Turdell har gjort succé på Freeride World Tour.

På tre tävlingar har det blivit två pallplatser och efter dagens tredjeplats klev han upp som etta i totalställningen.

Se hans åk här.

Sikten i Andorra var inte perfekt men Kristofer Turdell lyckades ändå få till ett riktigt fint åk under tourens tredje stopp i Ordino-Arcalís. En liten miss i en landning kostade troligen svensken segern men kunde trots det skriva upp ytterligare en pallpats på meritlistan.

Kristofer Turdell, som kom tvåa i totalen ifjol och vann året innan, inledde Freeride World Tour med att vinna i Kicking Horse, Kanada, men hade en sämre dag i Japan, Hakuba, senast då han slutade tolva.

Men efter dagens tredjeplats kliver han nu upp som ensam ledare i totalställningen med två tävlingar kvar (Fieberbrunn och Verbier).

Svensk dominans på touren

Vinsten i Andorra gick till fransmannen Léo Slemett före tvåan Isaac Freeland, USA.

Reine Barkered kom femma och Carl Regnér Eriksson slutade på en artondeplats, vilket gör att det just nu finns tre svenskar topp sex i totalställningen.

Resultat skidor herrar, Andorra

1. Léo Slemett, Frankrike, 93.67‎

2. Isaac Freeland, USA, 91.67‎

3. Kristofer Turdell, Sverige, 90.67‎

Så funkar friåkning

  • Friåkning är en bedömningssport där man får poäng utifrån linjeval, flyt och fart, hur höga hopp man gör, hur man kontrollerar åket och även vilken teknik man använder.
  • Man kan tävla i både snowboard och skidor. Damer och herrar tävlar separat men på samma berg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.