Henrik Harlaut fick en tuff start på kvalet med en trasig pjäxa Foto: Niklas Eriksson

Harlaut till slopestyle-final i förbundskaptenens pjäxa

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Harlaut fick en stökig start på slopestyle-kvalet i Font Romeu. Under uppvärmningen gick svenskens pjäxa sönder och Harlaut blev tvungen att låna förbundskapten Niklas Erikssons en storlek större pjäxa. Trots materialdebaclet så var Harlaut en av fyra svenskar som tog sig till lördagens final i franska pyrenéerna.
– Väldigt imponerande att köra på den höga nivån i ett par lånade pjäxor, säger förbundskapten Niklas Eriksson till SVT Sport.

Henrik Harlaut stod för en mäktigt insats i franska Font Romeu i eftermiddags. Under uppvärmningen till kvalet i slopestyle-världscupen exploderade spännhållaren på svenskens pjäxa och snabbt sattes arbetet i gång för att hitta nya pjäxor till Harlaut. Snabbt blev det klart att det bästa alternativet var att använda sig av förbundskapten Niklas Erikssons pjäxor som är av samma modell. Problemet? Niklas Eriksson använder en storlek större pjäxor.

– Han hade inte med sig några reservpjäxor. Han fick hoppa in i min pjäxa och fick direkt droppa in utan att provåka i mina pjäxor, säger förbundskapten Niklas Eriksson.

Pjäxbytet visade sig inte vara något större problem för Harlaut som direkt slog till med ett lederåk. Ledningen höll ända fram till avslutningen när hans poäng blev slagen av två norrmän. Totalt hade 28-åringen femte bästa poäng (79.30) i kvalet och är kvalificerad för final på lördag.

– Väldigt imponerande att köra på den höga nivån i ett par lånade pjäxor, säger Eriksson till SVT Sport.

En fjärdedel av startfältet i slopestyle-finalen på lördag kommer att tävla under svensk flagg. Av totalt 16 startande är fyra svenskar i Font Romeu.

Utöver Harlaut kommer även Jesper Tjäder, Oliwer Magnusson och Oscar Wester att tävla i finalen som avgörs på lördag och kan ses i SVT Play. Sändningen börjar 09.55.

ARKIV: Se Henrik Harlauts silveråk på VM (3 februari 2019)

RESULTAT

Visa

Världscupen, herrar – Font Romeu, Frankrike.

Slopestyle, kvalheat 1 (åtta bästa till final):
1)
Andri Ragettli, Schweiz, 84,70 p
2) Tyler Harding, Storbritannien, 82,15
3) Øystein Bråten, Norge, 80,20.

Svenska placeringar:
5)
Oliwer Magnusson 79,25
6) Oscar Wester 78,80
9) Emil Granbom 75,15.

Kvalheat 2 (åtta bästa till final):
1)
Birk Ruud, Norge, 82,90
2) Christian Nummedal, do, 80,65
3) Henrik Harlaut, Sverige, 79,30
4) Jesper Tjäder, do, 76,85.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer