Jennie-Lee Burmansson skadad: ”Vet inte riktigt vad det är” Foto: Bildbyrån

Jennie-Lee Burmansson åkte på ny knäskada – efter att hon lagt av

Uppdaterad
Publicerad

I höstas meddelade Jennie-Lee Burmansson att karriären var över, endast 20 år gammal.

Trots att hon lagt av var tanken att hon skulle tävla i Åre i kväll men en ny knäskada sätter stopp.

Jennie-Lee Burmansson avslutade karriären i fjol, 20 år gammal. Men trots beskedet tog hon SM-guld i big air bara för några veckor sedan och skulle tävlat i Jesper Tjäders tävling Unrailistic i Åre i dag. Men så blir det alltså inte.

– Jag vet inte riktigt vad det är med knät och väntar på att kolla upp det ordentligt. Jag vill se vad är för någonting på ett papper och inte spekulera. Det är lite oklart ännu, säger hon till SVT Sport.

Du har ju åkt en del skidor i vinter. Du är fortfarande ung, finns det några tankar på att komma tillbaka till tävlingsskidåningen?

– Nej jag har filmat i vinter när jag kört skidor och det finns ingen tanke på att komma tillbaka på det viset, säger Burmansson.

Yngsta svenska vinterolympiern genom tiderna

Slopestyleåkaren Burmansson blev 2018 den yngsta svenska vinterolympiern någonsin som 15-åring. Det året vann hon världscupen i slopestyle innan hon åkte på en korsbandsskada under hösten.

Jesper Tjäder, OS-bronsmedaljör i Peking förra året, har bjudit in världseliten till sin egen tävling Unrailistic. Tjäder har själv designat den avancerade railparken som byggts upp på den alpina nationalarenan i Åre. Den sänds direkt i SVT från klockan 18.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.