Molchanovas öde sprids i världen. Skärmdump: New York Times. Foto: Molchanovas öde sprids i världen. Skärmdump: New York Times.

Fridykningslegendar befarad avliden

Uppdaterad
Publicerad

Natalia Molchanova, ansedd av många som den bästa fridykaren någonsin, är försvunnen efter ett dyk i söndags och befaras nu ha avlidit. ”Verkar som att hon stannar i havet”, säger Molchanovas son Alexey.

Det var ett dyk som gjordes med vänner för skojs skull, men slutade i tragedi. Natalia Molchanova, 53, en superstjärna inom fridykningen kom aldrig upp till ytan efter dyket som skulle ske ner till 35 meters djup vid medelhavsön Formentera, utanför Ibiza.

”Världen har förlorat den största fridykaren av dem alla”, skriver en annan fridykarlegendar, William Trubridge, i sociala medier.

”Hon stannar i havet”

Molchanova innehar hela 41 världsrekord inom sporten och har hållit andan under vatten i nio minuter som mest. Sökandet efter ryskan har fortsatt sedan söndagen men nu verkar hoppet att hitta henne vid liv vara ute.

– Det verkar som att hon kommer stanna i havet, jag tror att det är vad hon hade velat, säger Molchanovas son Alexey, enligt New York Times.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.