Blessing Okagbare har sprungit bra hela säsongen och fick ett ordentligt kvitto med supertiden i medvind. Foto: TT

10,63 i medvind får nigerianska att drömma om OS-medalj

Uppdaterad
Publicerad

Blessing Okagbare sprang 100 meter på 10,63 i de nigerianska OS-kvalen hemma i Lagos. Medvinden var dock för stark för att räknas som rekord. Men en dröm om OS-framgångar tändes.

– Jag hoppas att samma sak händer vid OS, att jag kan springa lika bra eller bättre, säger Okagbare. 

Det väckte uppmärksamhet när Shelly-Ann Fraser-Pryce sprang på just 10,63 i godkänd vind för ett par veckor sedan. Det är bara världsrekordhållaren Florence Griffith-Joyner som sprungit snabbare i sprinthistorien. Flo-Jo sprang på 10,49 redan 1988.

32-åriga Okagbares tid var i 2,7 meters medvind per sekund där 2,0 är tillåtet. I semifinalen sprang hon på 10,99 och tidigare i sommar hon noterat 10,90. Det personliga rekordet på 10,79 är från 2013. Okagbare har inte sprungit i någon global sprintfinal sedan VM 2015 men har varit skadefri och hållit sig frisk vilket fått resultaten att gå åt rätt håll.

– Jag är verkligen nöjd med att göra den här tiden i dag. Det gör att jag får bättre självförtroende, betyder mycket för min tro och min tillit till Gud. Jag hoppas att samma sak händer vid OS, att jag kan springa lika bra eller bättre, säger Okagbare enligt nigerianska upplagan av The Guardian.

MER FRIIDROTT: Fabian Delryd över 2,30: ”Högt över” (16 juni 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.