Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Edlund var inte helt nöjd med bronsmedaljen. Foto: SVT

Oskar Edlund tar brons på 400 meter häck

Uppdaterad
Publicerad

Oskar Edlund tog brons på 400 meter häck under U23-EM i friidrott på tiden 49,57.

Trots medaljen var det en besviken 20-åring efter loppet.

– Jag var inställd på guld, säger Edlund till SVT Sport.

Se loppet i spelaren ovan.

På söndagsförmiddagen var det dags för final i 400 meter häck under U23-EM i friidrott. Svenskduon Oskar Edlund och David Thid var med i startfältet.

Oskar Edlund inledde väldigt starkt och ledde loppet vid den tredje häcken, sedan mattades svensken av men säkrade slutligen en bronsmedalj på tiden 49,57, ett nytt personbästa.

– En fantastisk bedrift. Jag gillar sättet han springer på, han slår ett personligt rekord och det är en sådan energi och beslutsamhet som han påvisar, säger SVT Sports expert Alhaji Jeng.

”Inställd på guld”

Trots bronsmedaljen var Edlund inte helt nöjd.

– Ända sedan jag gick i mål igår så kände jag att det skulle gå en sekund snabbare idag. Jag var inställd på guld om jag ska vara helt ärlig, säger svensken och fortsätter:

– Jag gick för det idag, jag har aldrig tagit 13 till sjuan innan (steg till sjunde häcken, reds.anm), jag kände att det var det som skulle krävas för att slå Nezir och Akcam idag (guld- och silvermedaljörerna, reds.anm).

”PTSD från Kenya”

Svensken utvecklar att finalen från U20-VM i Nairobi 2021, där han innan diskvalifcieringen tog guld, fortfarande stör honom mentalt.

– Det är lite för färskt att säga men det är lite PTSD (posttraumatiskt stressyndrom, reds.anm) från Kenya, så det blir ett svanhopp över varje gång. Jag vågar liksom inte gå för det och jag känner att det var det som gjorde att jag förlorade racet idag.

Vann gjorde turken Ismail Nezir framför landsmannen Berke Akcam. David Thid slutade på en sjunde plats.

Klipp: Här tog Oskar Edlund guld på U20-VM – men diskades sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.