Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
800 meter för damer hade många bottnar

42-årig hare vid världsårsbästat på 800 meter

Uppdaterad
Publicerad

Keely Hodgkinson vann 800 meter i Torun på 1.57,87 och noterade ett nytt världsårsbästa.

För två år sedan tog Hodgkinson EM-guld i samma arena då karriären tog fart på allvar. Nu är siktet inställt på att försvara titeln i Istanbul 2-5 mars. 

– Jag kommer att vara där för att försvara min titel. Jag håller tummarna för att jag får med mig ett nytt guld, säger Hodgkinson till det europeiska friidrottsförbundet.

Haren, 42-åriga Aneta Lemiesz, drog upp ett mycket högt tempo och passerade 400 meter på 57,09 och hade då bara Benins Noelie Yarigo ett par meter efter sig. Hodgkinson var då ganska långt efter.

Tvåan gladast i loppet

När Lemiesz klev av tappade Yarigo i fart och blev ifattsprungen av Hodgkinson som tog täten. Yarigo lyckades trots den hårda farten bita sig kvar i rygg på Hodgkinson och belönades med personliga rekordet 1.58,48. Hon skrek ut sin glädje när hon låg på banan och pustade ut efteråt.

– Hodgkinson disponerade loppet bättre än Yarigo, säger SVT Sports expert Alhaji Jeng.

20-åriga Hodgkinson är Europamästare och har både OS- och VM-silver på meritlistan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.