91-årige Knut är äldst i Stockholm Marathon

Publicerad

Tiotusentals människor deltar i Stockholm marathon på lördag, och den allra äldste är en stockholmare som är 91 år gammal och tänker springa fler lopp.
– Man får aldrig ge upp en vecka, utan måste hålla ut jämt, säger Knut Ångström om löparfilosofin.

Knut Ångström är en löparstjärna som sticker ut, inte bara genom sin mundering i Stockholm marathon, där han kör i Hawaiiskjorta och vit hatt. Han är född 1927, och springer 42 kilometer, dessutom på en tid som är tre gånger längre än de allra bästa. I fjol var Knut Ångström för långsam till 32 kilometer, där han blev stoppad.

– Vi äldre borde få starta en timme tidigare än de andra, vi är väl ändå bara kring tio stycken, säger Knut Ångström till SVT Sport.

Hemmet i Haninge vittnar om Vasalopp, Vätternrundor och nio Stockholm marathon. Knut har redan sprungit tre lopp i år, det längsta en halvmara. Det är vägen som är mödan värd, även till vardags. Knut tränar omkring fem mil i veckan.

– Jag tänker nog inte gå i mål så många år till, men starta kommer jag nog att göra tills jag dör, säger Knut Ångström med ett skratt.

Se hela reportaget:

91-årige Knut är äldst i Stockholm Marathon Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer