Abeba Aregawi ber om ursäkt för sitt misstag. Foto: Bildbyrån.

Abeba Aregawi: ”Det är mitt eget fel”

Uppdaterad
Publicerad

”Jag har tidigare fått tabletter av en läkare i Etiopien som jag trodde var vitaminer. Det är mitt eget fel att jag tog dessa tabletter utan att kontrollera”, så lyder Abeba Aregawis egen kommentar till svenska friidrottsförbundet.

– I dag har jag också haft ett möte med IAAF som jag till fullo vill samarbeta med. Jag vill härmed be om ursäkt till hela idrottsrörelsen i allmänhet och Svensk Friidrott, SOK, min klubb Hammarby, mina managers och tränare i synnerhet och alla de som stöttat mig under åren. De har alla varit en stor hjälp och ett stort stöd för mig och jag förstår att jag nu har sårat dem och gjort dem besvikna, säger löparsstjärnan vidare. 

– Jag kommer nu att fokusera på att samarbeta med IAAF och de berörda partnerna, avslutar Aregawi.

”Helt oacceptabelt”

Friidrottsförbundets generalsekreterare, den förre förbundskaptenen Stefan Olsson, kommenterar det positiva B-provet så här:

– Det här var ett väntat utfall så jag är inte överraskad. Dopning är helt oacceptabelt inom Svensk Friidrott och vi tar starkt avstånd från det som har hänt. Vi ligger i framkant inom antidopingarbetet men det räcker uppenbarligen inte utan kräver ytterligare åtgärder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.