Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Miltiadis Tentoglous jättehopp diskades efter upptäckten Foto: World Athletics

Alla missade stjärnans fusk: ”Kommer att sälja skorna nu”

Uppdaterad
Publicerad

Miltos Tentoglou stod för ett makalöst hopp på 8,40.

Sedan avslöjades han för att ha hoppat med en fusksko.

– Jag ska sälja skorna och skänka pengarna till offren i jordbävningen, säger stjärnan.

Grekiske längdgiganten Miltos Tentoglou har inlett säsongen lovande. Han vann onsdagens tävling i Madrid framför svenske Thobias Montler.

Efteråt talade Tentoglou om sitt omtalade hopp från tävlingen i Polen förra veckan. Då stod han nämligen för rejält imponerande 8,40.

Hoppet ströks dock efter tävlingen – då det framkommit att han hoppat i en förbjuden spiksko. Han hoppade i en trestegssko som har en högre sula än den längdshoppssko som skulle använts.

Auktionerar ut skorna

Skorna undersöktes inte inför tävlingen, men efteråt bad Internationella Friidrottsförbundet om bilder på skorna. Därefter strök man resultatet.

Under onsdagskvällen berättade Tentoglou att han bestämt sig för att auktionera ut skorna och skänka pengarna till offren i jordbävningen i Turkiet och Syrien.

– Vi har inte gjort det än, men kommer att se till att det händer efter EM, säger han.

Se det strukna hoppet i spelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.