Angelica Bengtsson klarade 4,61 och försökte på 4,71 i Sollentuna och fick med sig självförtroende till EM. Foto: Bildbyrån.

Bengtsson om det sköna formbeskedet inför EM

Uppdaterad
Publicerad

Efter en lång strulig period med skador fick stavhopparen Angelica Bengtsson ett hyfsat formbesked när hon tog 4,61 vid tävlingen i Sollentuna i slutet av juni. Det betydde även mycket för pappa Glenn som till den här säsongen åter är hennes tränare.

Har du något medaljmål vid EM?
– Njae, jag vet inte. Jag kommer att satsa så högt som möjligt. Sen vet jag inte om 4,70 räcker för medalj. De andra har hoppat 80. Sen ska man ju höja sig från 70 nån gång, skrattar Angelica Bengtsson. Vi får se vad som händer.

Du har sagt tidigare att du fick övertala din pappa att bli ”intresserad av projektet”. Vad menade du med det?
– Ja men han var klart nervös när han fick ta över det här, ja projektet. En lång period var han inte alls intresserad. Jag var skadad och det såg inte alls bra ut. Men han har slappnat av. Nåt ramlade från hans axlar efter Sollentunas GP (Angelica tog 4,61). Han vet att han kan. Och det är jätteskönt att ha honom vid min sida.

Hur var den perioden som du berättar om?
– Lite tufft faktiskt. Jag satt ju själv och övertalade mig själv att det ska gå bra.

Hur har träningarna gått efter Sollentuna?
– Jag har gjort ett stavshoppspass efter. Det gick också riktigt bra. Finns väl ingen anledning att det ska gå sämre på EM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer