Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Duplantis nästan tar världsrekordet. Foto: TT

Armand Duplantis nära sätta nytt världsrekord

Uppdaterad
Publicerad

Försök på världsrekordhöjd.

Och Armand Duplantis var millimeter från att klara 6,24 på galan All Star Perche.

– Det var ett bra hopp men man måste vara perfekt på de här höjderna, säger Duplantis i segerintervjun.

Den svenske stavhoppsstjärnan Armand Duplantis vann som väntat galan All Star Perche i franska Clermont-Ferrand. Han klarade 6,02 i första försöket – nytt världsårsbästa – medan Sam Kendricks och Thibaut Collet rev ut sig på höjden.

– Ni (publiken) gjorde så att jag nästan blev för taggad. Jag sprang lite för snabbt och hade lite för mycket energi. Men det är bara en bra sak, det var väldigt roligt, säger Duplantis.

SVT Sports expert Alhaji Jeng:

– Det är härligt att se. Han hittar tajmningen bättre än innan, det går lite snabbare. Han håller de tekniska detaljerna väldigt bra, det missade han i Mondo Classics i Uppsala, säger SVT Sports expert Alhaji Jeng.

Duplantis, som nu har klarat sex meter och högre i 54 tävlingar, höjde sedan ribban för att förbättra sitt världsrekord med en centimeter, 6,24. Det första försöket blev misslyckat, men sedan höll ribban på att ligga kvar i det andra försöket.

Se Armand Duplantis världsrekordförsök i spelaren ovan.

– Ja, vrålar först Alhaji Jeng.

– Nej, nej, nej, det är så nära.

Det här var Duplantis tredje tävling för säsongen. I säsongspremiären klarade han endast 5,80 i Astana, sedan 5,92 i egna galan Mondo Classics – men nu satte han nytt världsårsbästa med 6,02.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.