Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT/Bildbyrån

Armand Duplantis om galna firandet efter världsrekordet i VM: ”Inte planerat”

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis fick glädjefnatt efter världsrekordet i VM nyligen.

Firandet innefattade bland annat en framåtvolt.

Men det var inget som han tänkt ut på förhand.

– Jag hade ingen plan om att göra en volt, säger han.

När Armand Duplantis tog sig över 6,21 innebar det slutet på en magisk kväll i amerikanska Eugene, som tidigare hade resulterat i både VM-guld och mästerskapsrekord.

Att rekordet betydde mycket för Duplantis var tydligt, då han visade sig glädje med både flera studsar upp och ner på löparbanorna och en framåtvolt.

”Dök upp i stunden”

I dag, mindre än två veckor efter VM-guldet och dagen innan Diamond League-tävlingen i polska Chorzów, fick han på en presskonferens frågan om det blir samma firande varje han sätter världsrekord framöver.

– Förmodligen inte, om jag ska vara ärlig. Det där var en sån där sak som dök upp i stunden. Jag hade absolut ingen plan om att göra en volt. Jag tänker att om man planerar något sånt, då tänker du för mycket. Jag vara för taggad och hade så mycket adrenalin, svarade han, och fortsatte:

– Det var bara så mycket känslor att jag var tvungen att få ut det på något sätt. Och en framåtvolt kändes som en bra grej, och den gjorde sitt jobb i det läget.

ARKIV: Här sätter Duplantis världsrekord i VM-finalen (25 juli 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här sätter Armand Duplantis nytt världsrekord i VM-finalen Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.