”Gav mig tro på att jag kan slå världsrekordet”

Uppdaterad
Publicerad

Armand ”Mondo” Duplantis drömmer om den ultimata tävlingen. Mondo har lyckats med i princip alla sina uppsatta mål och drömmar hittills i sin karriär.

– 6.05 hoppet på EM gav mig självförtroende och tron på att jag kan slå världsrekordet och att jag kan hoppa så högt som 6.20, säger Duplantis till SVT Sport.

18-årige Armand Duplantis är tillbaka i ”hemma” i USA efter en sommar och säsong fylld av framgångar. EM-guldet placerade Mondo som en av friidrottens nya stora superstjärnor. Stavhoppsfinalen på EM i Berlin anses som den absolut bästa i historien där tre tävlande var över sex meter, högst av alla var Mondo.

– Om nån hade klippt till mig hade jag inte märkt det. Jag var så otroligt upprymd och adrenalinet bara rusade. Jag kände mig nästan övermänsklig ett tag, säger Armand Duplantis till SVT Sports Björn Becksmo på plats i Baton Rouge, Louisiana.

– Jag tänkte inte på hur högt över ribban jag var men jag kände på mig att det kunde vara ett guldhopp. Det var en tävling man sällan får vara med om och jag hoppas jag kan få till fler såna fullträffar vid rätt tillfälle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.