Foto: Bildbyrån

Armand Duplantis ska tävla i Finnkampen 2023: ”Riktigt roligt”

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis stod över Finnkampen förra året – för tredje året i rad.

Men i år blir det comeback.

– Det ska bli riktigt roligt, säger han i ett pressmeddelande.

Under Finnkampen 2019 hoppade Armand Duplantis för första gången över 6 meter hemma i Sverige.

Därefter har han stått över den klassiska landskampen i tre raka år. Men i dag meddelade det Svenska Friidrottsförbundet att Duplantis tänker vara med i årets upplaga, som i år avgörs på Stockholms Stadion.

– Jag ser verkligen fram emot Finnkampen, att vara med och slåss för en svensk seger på hemmaplan. Det ska bli riktigt roligt, säger han i ett pressmeddelande.

”Betyder oerhört mycket”

Beskedet välkomnas så klart av förbundskapten Kajsa Bergqvist.

– Finnkampen är i första hand en lagtävling, där varje poäng är lika mycket värd. Samtidigt betyder det oerhört mycket att våra största stjärnor vill vara en del av detta lag. Att Mondo så här tidigt slår fast att han är med är viktigt för laget. Det är också ett fantastiskt besked både för Finnkampen och den svenska friidrottspubliken, säger hon.

Finnkampen avgörs 2-3 september, en vecka efter den avslutande helgen vid VM i Budapest – där Duplantis tävlar just den sista helgen.

Avgörande detaljen bakom nya rekordet: ”Snabbast någonsin”:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här är den avgörande detaljen bakom Armand Duplantis nya världsrekord. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.