Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Armand Duplantis försökte på 6,22 i Berlin. Foto: Bildbyrån/SVT

Armand Duplantis vann överlägset i Berlin – försökte på världsrekordet

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis vann igen då han tog hem en inomhustävling i Berlin på 6,06. Han försökte på nytt världsrekord men rev alla försöken.

– Jag trivs här i Berlin och är inte ens nära mitt max, säger Armand Duplantis.

Armand Duplantis vann säsongspremiären Mondo Classic på hemmaplan i Uppsala på 6,10 förra veckan. Under fredagskvällen följde 23-åringen upp det med en ny seger då han enkelt vann en inomhustävling i Berlin.

När Kurtis Marschall och Ernest John Obiena inte klarade 5,91 säkrade Armand Duplantis segern. Han höjde ribban till 6,06, klarade i första försöket och satte nytt tävlingsrekord.

”Jag trivs här i Berlin”

Sedan försökte Duplantis, som slog igenom stort när han vann EM-guld i just Berlin 2018, på världsrekordshöjden 6,22 men rev alla försöken. Närmast var andra försöket men ribban åkte ned.

– Jag trivs här i Berlin och är inte ens nära mitt max. Jag behöver den här omgivningen, publiken och adrenalinet för att tända till när jag ska försöka på världsrekord, sade Armand Duplantis när han intervjuades av speakern i tävlingen.

På onsdag väntar en ny inomhustävling för Duplantis, den här gången i Lievin, Frankrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.