Svensk glädje efter segern. Foto: TT

Svensk damseger i Finnkampen

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges damer besegrade Finland med 221–186 i Finnkampen. I det avslutande 800-meterslopp slutade 15-åriga Alica Magnell Millán trea på nytt personligt rekord.

– Det var helt fantastiskt, säger hon till SVT Sport.

Sedan Michael Meijer slog nytt svenskt på 4,83 har Angelica Bengtsson gjort flera topprestationer. Så sent som i onsdags hoppade hon 4,72 i Diamond Leagues stavgala i Lausanne. Under Finnkampen gjorde Angelica Bengtsson en ny bra tävling då hon tog 4,73 i första försöket, vilket var nytt årsbästa. Sedan lade hon upp ribban på 4,84 för att slå Michaela Meijers svenska rekord – men där tog det stopp.

– Hon hoppar övertygande under hela den här tävlingen, säger SVT Sports expert Alhaji Jeng.

Damerna vann

Angelica Bengtsson vann därmed Finnkampen enkelt. Bakom henne slutade Wilma Murto och Michaela Meijer som båda rev ut sig på 4,42. Sverige vann grenen med totalt 12–10.

Sverige vann också damkampen på ett övertygande sätt. Totalt blev det en seger med 221–186 efter att 800 meter avslutade tävlingen. Där slutade Lovisa Lindh tvåa bakom Sara Kuivisto. Trea slutade 15-årige Alice Magnell Millán som sprang in på 2.07,58 som var nytt personligt rekord.

– Det var helt fantastiskt. Det var lite annorlunda eftersom att det var publik på ett bra tag. Det var jätteroligt, säger Alice Magnell Millán till SVT Sport och fortsätter:

– Jag var väldigt fokuserad under hela den här dagen. Det kändes väldigt bra och jag fick till en bra spurt där på slutet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.