Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Carl Bengtström imponerade när han vann 400 meter i Polen. Foto: TT

Bengtström tvåa i Europa med sina 46,15

Uppdaterad
Publicerad

Carl Bengtström vann 400 meter i Torun, Polen, på årsbästa 46,15 och slog flera meriterade löpare. Med det är han tvåa i Europastatistiken efter Karsten Warholm.

Det var ett stort fält för att vara 400 meter inomhus. Till varvningen tog Bengtström ledningen och hade de andra fem löparna efter sig.

Bara dansken Benjamin Lobo Vedel hängde på under det andra varvet. På det korta upploppet lyckades Bengström dra i från någon meter ytterligare och vinna säkert.

Fint formbesked inför inne-EM

Segern i den tuffa europeiska konkurrensen var ett steg i rätt riktning för Bengtström inför inne-EM i Istanbul i början av mars. Karsten Warholm toppar Europalistan med 45,31. Bengtström är tvåa på sina 46,15.

Warholm överväger att springa 400 meter i Istanbul men har inte lämnat besked än så länge. Hans specialdistans 400 meter häck löps inte inomhus.

Innan dagens tid hade Bengtström sprungit på 46,26 inomhus i Växjö för två veckor sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.