Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alhaji Jeng och Karsten Warholm. Foto: Bildbyrån

Avslöjar: Karsten Warholm klar för Diamond League i Stockholm: ”Kommer dit för att vinna”

Uppdaterad
Publicerad

Flera stora namn är redan klara för sommarens Diamond League-tävlingen i Stockholm.

Nu kan SVT Sport avslöja att även Karsten Warholm är klar.

– Han kommer att komma ditför att vinna, säger SVT-experten Alhaji Jeng.

Khaddi Sagnia, Andreas Almgren och Mondo Duplantis är redan klara för Diamond League-galan på Stockholm Stadion den 2 juli, en tävling som SVT sänder.

Nu ansluter ännu en till stjärna – SVT Sport kan avslöja att Karsten Warholm är klar för galan.

SVT:s expert Alhaji Jeng ser fram emot att se norrmannen, som är regerande olympisk mästare och världsrekordinnehavare på 400 meter häck, i Stockholm.

– Karsten har blivit en riktig mästerskapslöpare, en av de storaprotagonisterna alla kategorier inom friidrott, som bärfriidrotten på sina axlar. Så att galan får honom till Stockholm ärfantastiskt bra och jag tror att han kommer att vara väl förbereddnär han kommer dit.

Hur kommer han att tasig an tävlingen?

– Karsten har ju sadlat om sedan några år tillbakamed en måltavla på ryggen. Han går sällan in i en tävling medavsikt att komma tvåa. För hans del är VM i slutet av säsongen denstora höjdpunkten. Men alla förberedelser till VM är otroligtviktiga. Av rapporterna jag har fått har träningen gått väldigt bra, säger Jeng om Warholm, som ännu inte tävlat utomhus i år.

Friidrotts-VM inleds 19 augusti. Finalen på 400 meter häck avgörs den 23 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.