Axelina Johansson missar Finnkampen. Foto: Bildbyrån

Axelina Johansson missar Finnkampen: ”Måste tillbaka”

Uppdaterad
Publicerad

Kulstötaren Axelina Johansson missar Finnkampen nästa helg på Stockholms stadion.

– Det blir tyvärr ingen Finnkamp, skolan började i måndags och jag måste tillbaka så fort som möjligt men kanske nästa år, säger Johansson till TV4 efter kulkvalet i VM i Budapest.

Svenskan studerar i Nebraska, USA, och det är i USA som Johansson, uppvuxen i Vaggeryds kommun, har bott i Falun och tävlar för Hässelby, nått sina största framgångar. I början av maj slog 23-åringen till med det svenska rekordet 19,54 som gör henne till världssjua.

Finnkampen

”Comeback efter långvarig skada”

Dagarna före Bauhausgalan i början av juli åkte hon på en muskelbristning i baksidan av det ena låret och gick en kamp mot klockan för att hinna vara med i VM som blev hennes första tävlilng efter den långa rehaben.

– Det var segt att vara så nära att gå till final men jag får ändå vara nöjd med att stöta så långt. För två veckor sedan kom jag knappt över 16 meter, säger Johansson till SVT Sport.

I dag stötte hon 18,57 – två centimeter från att nå finalen som avgörs redan i kväll.

Till resultaten.

Axelina Johansson efter VM-kvalet:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finnkampen

Mer i ämnet