”Mondo” avstår inomhus-EM, som väntat. Foto: Bildbyrån

Bekräftat: Armand Duplantis avstår inomhus-EM i Turkiet

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det bekräftat.

Armand Duplantis avstår inomhus-EM i Turkiet.

– Jag hade självfallet hoppats att Mondo skulle åka med, säger Kajsa Bergqvist i ett pressmeddelande.

Den 2 mars inleds inomhus-EM i Istanbul. Axelina Johansson, Joel Bengtsson, Yolanda Ngarambe och Jonas Glans har sagt att de avstår mästerskapet. Nu kommer nästa avbräck– och det är inte vilket namn som helst. Armand Duplantis kommer inte att resa med.

– Jag har ända sedan december varit medveten om att inomhus-EM inte är högprioriterat för Armand. Han berättade redan då att hans huvudfokus ligger mycket tydligt på utomhussäsongen. Sedan lämnade han dörren lite på glänt, men nu har han alltså bestämt att han avstår, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist i ett pressmeddelande.

Kajsa Bergqvist hade hoppats på ”Mondo”.

– Han är vår allra största stjärna som gör stora avtryck var han än tävlar. Samtidigt har jag hundra procent förtroende för att han planerar rätt utifrån sina mål och sitt fokus att vara så bra som möjligt när det gäller som mest.

Hela truppen släpps på onsdag.

– Det blir ett starkt gäng på 15-18 aktiva, men alla detaljer är inte klara ännu. Vissa aktiva är på precis på gränsen att komma in på rankingen och där får man avvakta och se om det kommer återbud från andra nationer, säger Bergqvist.

KLIPP: Här försöker Duplantis på nytt världsrekord (10/2)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Armand Duplantis försökte på 6,22 i Berlin. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.