Foto: Bildbyrån

Angelica Bengtsson med säsongsbästa i tuff tävling

Uppdaterad
Publicerad

Efter vinsten i GP-tävlingen i Sätra var Angelica Bengtsson på plats i franska Lievin. I en tuff tävling där många av konkurrenterna stod för bra insatser passade Bengtsson på att slå sitt säsongsbästa när hon klarade 4,73.

– Det var jättekul att hoppa. Lite antiklimax att inte klara 4,78, där jag hade bra försök men jag får nöja mig med 4,73, säger en glad Bengtsson till SVT Sport

Det var en otrolig kväll för stavhopp i Lievin i norra Frankrike under onsdagkvällen. Samtidigt som Armand Duplantis var nära att återigen slå världsrekord utspelade sig en tuff tävling bland damerna på andra sidan golvet.

”Lite antiklimax att inte klara 4,78”    

Flera av finalhopparna från Doha-VM i september var på plats, däribland VM-silvermedaljören Sandi Morris. Angelica Bengtsson var en av två hoppare som utan rivningar kunde gå över 4,63 och 26-åringen såg ut att vara på ordentligt hopphumör.

Vid 4,73 blev det dock tuffare för svenskan som inledde med två rivningar men Bengtsson skulle klara i sista försöket och höjde därmed sitt säsongsbästa med sex centimeter. Efter två bra försök på 4,78 fick svenskan dock se sig besegrad av de starka kvarvarande konkurrenterna.

– I dag fick jag verkligen till tekniken, jag sprang bra och jag ”mosade” staven. Det var jättekul att hoppa. Lite antiklimax att inte klara 4,78, där jag hade bra försök men jag får nöja mig med 4,73, säger Bengtsson till SVT Sport

Efter Duplantis världsrekord: ”Har tryckt ned mig själv”

Amerikanskan Sandi Morris var ensam över 4,83 men ville ännu högre och begärde upp ribban 5,03, en höjd bara två kvinnor klarat innan. Samtidigt som Armand Duplantis försökte på världsrekord på andra sidan banan hade Morris fina försök på 5,03, men fick aldrig till något perfekt hopp och stannade därmed på 4,83.

För Angelica Bengtsson har det varit jobbigt att se landsmannen ”Mondo” Duplantis och konkurrenten Sandi Morris nå sådana stora framgångar när det gått lite trögare för hennes egen del.

– Vi har Sandi som har prövat på världsrekord och ”Mondo” som slår sitt egna världsrekord. Jag har lite känt att jag också vill vara där och har tryckt ned mig själv ganska mycket. Men nu de senaste dagarna har jag istället använt det som inspiration och jag tycker jag fick till det i dag, säger Bengtsson.

För Angelica Bengtsson väntar närmast SM på hemmaplan i Växjö som börjar i helgen.

– Jag har många fina tävlingar framför mig. Det ska bli jättekul att tävla på hemmaplan i SM och då är Michaela (Meijer reds. anm.) med också som man får tampas lite med, avslutar Angelica Bengtsson.

Här slår Duplantis sitt eget världsrekord (15 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.