Foto: TT Nyhetsbyrå

Truppen till inne-VM växer ytterligare

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska truppen till inomhus-VM i friidrott blir allt större. Idag kom först beskedet att stavhopparen Angelica Bengtsson och Andreas Kramer på 800 meter blivit inbjudna att tävla. Några timmar senare fick också höjdhopparduon Sofie Skoog och Erika Kinsey klartecken.

Angelica Bengtsson, stavhopp och Andreas Kramer, 800 meter har blivit inbjudna till inomhus-VM av internationella friidrottsförbundet, IAAF, trots att de inte klarat kvalgränserna i vinter.

– Vi har hoppats och trott att Andreas ska få en inbjudan. Så det ska bli väldigt spännande att följa honom i Birmingham, säger förbundskapten Karin Torneklint till friidrottsförbundets hemsida.

Kramer klarade kvalgränsen ute i somras, men inte ännu inne i vinter. Bengtsson har inte tävlat inomhus, men hoppade 4,65 utomhus i somras.

– Angelica har visat att hon är en bra mästerskapshoppare. Hon var tia på VM i somras. Dessutom har hon haft en bra träningsbakgrund den här vintern. Hon skulle ha varit med på Nordenkampen för några veckor sedan men fick problem med en tumme. Men den har läkt nu, säger Torneklint.

Kinsey och Skoog också klara

Några timmar senare stod det också klart att höjdhopparna Erika Kinsey och Sofie Skoog får inbjudan till mästerskapet. För dem blir det final direkt, eftersom IAAF valt att ha ett startfält på tolv höjdhoppare.

Båda svenskorna var med i Portland för två år sedan och båda hoppade då 1,93 meter – vilket gav en femteplats för Skoog och en åttondeplats för Kinsey.

– Det känns som att jag har mer att ge den här säsongen. Och nu har jag två chanser att verkligen visa det. Hade känts så snopet att avsluta säsongen med 1,91, säger Skoog som, liksom Kinsey, deltar på höjdgalan i Glasgow på söndag.

Truppen består nu av tretton personer. Totalt blir det femton starter då både Meraf Bahta, 1 500 och 3 000 meter, och Khaddi Sagnia, längd och 60 meter häck, dubblerar.

Truppen till inomhus-VM:

HERRAR:

60 meter: Austin Hamilton, Odain Rose

800 meter: Andreas Kramer

1500 meter: Kalle Berglund

Stav: Armand Duplantis, Melker Svärd Jacobsson

KVINNOR:

1500 meter: Meraf Bahta, Linn Nilsson

3000 meter: Meraf Bahta

60 meter häck: Khaddi Sagnia

Höjd: Erika Kinsey, Sofie Skoog

Stav: Angelica Bengtsson

Längd: Khaddi Sagnia

Kula: Fanny Roos

Birmingham, Storbritannien står som värd för inomhus-VM 2-4 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.