Bengtsson: ”Jag var väldigt nere en bit in i tävlingen”

Uppdaterad
Publicerad

Angelica Bengtsson vann Diamond League-tävlingen i Rom på nytt svenskt rekord, 4.76.

Men svenskan var inställd på en tidig sorti.

– Redan på uppvärmningen var det något som inte kändes bra, säger hon till SVT Sport.

Angelica Bengtsson satte nytt svenskt utomhus rekord i stavhopp när hon höjde sitt tidigare 4.73 till 4.76 på Diamond League-galan i Rom under torsdagen.

Men den 25-åriga svenskan hade ingen bra känsla under och tvingades till många rivningar tidigt i tävlingen.

– Under hela tävlingens gång tänkte jag på vad jag ska säga till media nu när jag river ut mig så tidigt.. Det var komplicerat att hoppa. Hela tiden i sista försöket, men trägen vinner, berättar Bengtsson för SVT Sport och fortsätter.

– Redan på uppvärmningen var det något som inte kändes bra. Jag var nere under hela inhoppningen och en bit in i tävlingen. Varför funkar det inte? Men fransyskan berättade att det var stopplåda, att när man böjer staven så var det mattan som rätar upp den och inte stavens styvhet, så alla hade problem. Alla landade på ribban. Det var skönt att jag kunde hantera det, till slut.

4.76, svenskt rekord. Vad betyder det för dig?

– Det känns bara som ett steg på vägen. Målet var hela tiden att jag skulle vinna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.