Angelica Bengtsson Foto: Bildbyrån

Bengtsson tog fel stavar – ”Vet inte om jag ska skratta eller gråta”

Uppdaterad
Publicerad

Diamond League-galan i Paris gick inte som Angelica Bengtsson hade tänkt sig. Redan på ingångshöjden 4,40 rev hon ur sig, och tävlingen tog slut direkt. Och det var efter att hon valt fel stav på uppvärmningen.
– Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, säger hon till SVT Sport.

Det var redan innan tävlingen började som det avgjordes. Ute på uppvärmingen så gjorde Bengtsson en miss som gjorde att när det väl var dags att leverera så hade hon inte rätt förutsättningar.

– Jag var bara så himla korkad hela vistelsen där ute. Jag tog fel stavar på uppvärmningen och jag kom inte på det förrän tävlingen började. Då var det svårt att lösa det efter det.

Hon är efter tävlingen medveten om att det var hennes eget fel. Men det var inte bara att hon läste fel, utan känslan var inte den rätta.

– Jag måste ha läst siffran fel, och tog två flex fel. Hela uppvärmningen så var det inget som stämde, och då visste jag inte vilken stav jag skulle hoppa med. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Nu flyger Bengtsson till Stockholm för att i morgon ta revansch på Stockholm stadion och Finnkampen.

– Det ska bli kul och ha en andra chans, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer