Bengtsson trea i Oslo – med ny taktik

Uppdaterad
Publicerad

Ett par tävlingar utan resultat.

Men i Diamond League i Oslo noterades Angelica Bengtsson till slut för ett resultat.

Stavhopparen blev trea på 4,61 – och försökte på svensk rekordhöjd.

– Frustrerande att inte ta det, säger hon till SVT Sport.

Angelica Bengtsson har accepterat att hennes gamla teknik inte varit den bästa. Därför har hon nu i stället tagit efter en rysk taktik: Springa längre i ansatsen.

Hon klarade 4,41, 4,51 och 4,61 i första försöket. Men på svenska rekordhöjden 4,71 tog det stopp.

– Jag måste vara nöjd, för de två senaste (tävlingarna) tog jag ingen höjd överhuvudtaget och idag tog jag en massa höjder, och i första också, säger hon till SVT Sport.

Trodde hon klarat svensk rekord

– Hoppen på 4,71 var så bra att jag hade redan accepterat att jag hade klarat höjden, så det var väldigt frustrerande att inte ta det sen i sista. Men det känns jättebra inför kommande säsong. Det är fortfarande ganska tidigt i säsongen och Stockholm är i helgen så det är bara en tidsfråga innan det ryker.

Hon har haft en tuff början på säsongen men nu verkar tränarbytet och den nya tekniken fått genomslag.

– Jag har absolut de stavarna och kapacitet att ta de stavarna som kan ta mig riktigt högt.

– Mikaela (Meijer) tog ju mitt rekord så det blev en omställning, hela världen raserade ihop och sen blev det bara att acceptera att nu behövs det förändringar.

Femmetershopparen Sani Morris från USA vann stavhoppet på 4.81.

Berglund satte nytt års bästa

Kalle Berglund satte nytt årsbästa på 1500 meter med tiden 3:37.40, han slutade sjua och Johan Rogestedt slutade tia, 3:40.81, knappt en sekund över EM-kvalgränsen.

– Det var helt okej men jag känner att det finns lite mer för jag har i princip bara kört grundträning inför den här tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.