Bengtsson vann på hemmaplan: ”Ger mig självförtroende”

Uppdaterad
Publicerad

Angelica Bengtsson har ett par jobbiga tävlingar bakom sig där hon inte kommit upp i nivå. I dag på hemmaplan i Sätra utanför centrala Stockholm gick det desto bättre och 26-åringen var en lätt touch på vägen ned från att ta säsongsbästa 4.68.

– Det tar väldigt hårt på mig när jag inte tar de höjderna jag vill. Det var väldigt kul att lyckas i dag, säger Bengtsson i SVT Sports sändning.

Grand Prix i Sätra och Sverige har drabbats av något av en stavhoppsfeber efter Armand Duplantis världsrekord i Torun i lördags. Någon som ville utnyttja det var Angelica Bengtsson som i dag tävlade i Sätra utanför centrala Stockholm. 26-åring gick rent upp till 4.63 där hon rev för första gången för kvällen.

Bengtsson skulle dock klara i andra försöket och ställde därefter in siktet på ett potentiellt säsongsbästa 4.68. Närmsta konkurrenten Polak, från grekland hade rivit ut sig på 4.53 och därefter var det bara Bengtsson kvar i inomhushallen.

De två första försöken på 4.68 såg försiktiga ut och var aldrig riktigt nära. Det tredje och sista var desto bättre. En fint tekniskt hopp där Bengtsson touchade ribban på ned vägen. En liten stund såg det ut som att ribban skulle stanna kvar med darr men till slut föll den ned mot Bengtsson på mattan.

– Jättekul med bra motstånd också. Jag vara väldigt nära på 4.68 men det var tillräckligt för att ge mig självförtroende, sa Angelica Bengtsson efter tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.