Bengtström fick känna på Warholms morgonlopp på 45 sekunder

Uppdaterad
Publicerad

Carl Bengtström fick känna vinddraget av Karsten Warholm när denne vann det första försöksheatet på 400 meter vid inne-EM på minst sagt snabba 45,75  – ett lopp som avgjordes klockan 07.50 svensk tid i Istanbul.

– Det var lite tidigt på morgonen men det var en bra känsla och jag gläder mig över loppet som var kontrollerat. Det finns mycket mer att ge, säger 400 m-häckgiganten som gick ut hårt och bara fortsatte till SVT Sport.

Carl Bengtström fick slita för att ta andraplatsen på 46,55 och ta sig till semifinal på placering. Han fick tag i andraplatsen vid varvningen efter en kamp med schweizaren Lionel Spitz som var trea på 46,79.

– Det var okej men tufft att få med sig farten från bana 3 men nu får jag bygga härifrån. Det kan bli bättre. Nu ska jag hem och ladda och tagga till. Målet är att ta mig till final och sedan få vi ta det därifrån, säger Bengtström som ska springa semifinal i kvällspasset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.