• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Experten: ”En sorglig avslutning”

Sista loppet i karriären – då sa Usain Bolt adjö på sämsta tänkbara sätt med en skada. – Det är synd att han får avsluta på det sättet, det är det totala antiklimaxet, säger SVT Sports expert Kajsa Bergqvist.

Jamaica låg efter vid upploppet när Bolt drog igång på den avslutade sträckan i stafettfinalen. Men halvvägs in drog det till i ena baksidan – och en av friidrottens största genom tiderna fick lämna den stora scenen skadad.

– Jag tycker det är synd att han får avsluta på det sättet. Det är det totala antiklimaxet att ligga med nosen i backen på upploppet. Jag tror han kände bara ”varför sluta jag inte efter OS förra året”, där han hade liksom allting på topp, sina medaljer och gjort det omöjliga en gång till, säger SVT Sports expert Kajsa Bergqvist.

”Då har han varit oslagbar”

Bolt, som oftast varit skonad från problem när det närmat sig stora mästerskap, lyckades aldrig fullfölja loppet.

– Han har haft en del skador genom åren men ändå lyckats bli fit när det gäller, och då har han varit oslagbar. Man har dömt ut honom tidigare men så har han kommit till mästerskap och visat var skåpet ska stå ändå, även om det inte sett bra ut på säsongen.

– Men den här gången händer det inte, det blev aldrig det lyftet.

”Bittert avslut”

Karriären är nu över för Bolt.

– Jag tycker det såg bra ut i morse i försöket, då såg han stark ut. Det är ett lite bittert avslut, men som tur är får han komma tillbaka i morgon och springa något ärevarv och får avsluta på det sättet.

– Jag tror det är extra jobbigt också för honom när man representerar ett lag, att vara ankaret, och så blir det en sån här grej att kroppen inte håller ihop. Det är en sorglig avslutning, men man får komma ihåg allt fantastiskt han gjort, det hoppas jag han själv gör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer