Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kajsa Bergqvist, Khaddi Sagnia och Daniel Ståhl. Foto: TT

Bergqvist summerar VM: ”Oflyt och stolpe ut”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev tre svenska medaljer.

Kajsa Bergqvist har delade känslor kring friidrotts-VM.

– Det kändes som vi hade lite oflyt, lite stolpe ut, säger förbundskaptenen till SVT Sport.

Det blev två brons i gång till Perseus Karlström (20 kilometer och 35 kilometer) innan Armand Duplantis avrundade VM med ett makalöst guld och världsrekord, 6,21, i stavhopp.

Förbundskaptenen Kajsa Bergqvist ser tillbaka med glädje på de tre svenska medaljerna men konstaterar också att det kunde blivit en större blågul fest.

– Det är en liten frustration att vi inte har marginalerna på vår sida. Överlag tar vi fler poäng än tidigare, sen känner jag att det kunde blivit ännu bättre, säger hon.

Hon nämner bland annat Daniel Ståhl och Simon Petterssons fjärde- och femteplats i diskus, samt länghopparen Khaddi Sagnias sjätteplats.

– Khaddi missar medalj med två centimeter och Ståhl har fyra millimeters övertramp. Thobias (Montler) fick det inte riktigt att stämma vid plankträffarna i längdhoppet. Hade vi haft lite bättre flyt för några hade det blivit fler.

Redan 15-21 augusti är det dags för nästa friidrottsmästerskap – EM i tyska München.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.