Foto: BILDBYRÅN

Bergqvist hyllar Ståhl: ”Storfavorit till VM-guldet nu”

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhls 71,29 ger eko över friidrottsvärlden.

– Nu kommer han troligen att vara storfavorit till VM-guldet, säger SVT Sports expert Kajsa Bergqvist.

När Daniel Ståhl i dag slog Ricky Bruchs 33 år gamla svenska rekord i diskus firade Ståhl karriärens höjdpunkt.

SVT Sports expert Kajsa Bergqvist flaggar för att utmaningen att nu ställa om till guldjakt på London-VM i augusti kan bli svår.

– Nu är det nästan det svåraste man kan göra. Nu kommer han troligen att vara storfavorit till VM-guldet. Då gäller det att hålla huvudet kallt och inte låta den där pressen och förväntningarna komma in på livet alltför mycket. Det är lättare sagt än gjort.

Samtidigt är Bergqvist tagen och kan inte nog ösa superlativ över Ståhl efter den historiska uppvisningen på Sollentunavallen.

– Han har haft det här i sig hela året. Vilken världsartist vi har i Daniel Ståhl. Och den största friidrottstjärnan vi haft på många år.

– Det är makalöst hur han kan rada upp det här i tävlingen efter tävlingen. Världens bästa diskuskastare, jag vågar säga det nu, säger Bergqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.