Det var en tagen Usain Bolt som bar sin vän till den sista vilan. Foto: TT.

Bolt bar sin vän till sista vilan

Uppdaterad
Publicerad

De tog JVM-medaljer ihop som tonåringar. För en månad sedan omkom OS-silvermedaljören i höjdhopp Germaine Mason. I går bar Usain Bolt sin vän till den sista vilan.

– Det här är till världen min G, skriver Bolt på sin Facebook och har lagt upp ett par bilder på Mason där han poserar i Bolts klassiska pose.

Det var på väg hem från en fest tidigt på morgonen den 20 april som Jamaicafödde Mason, som bytte land 2006 och tävlade för Storbritannien, körde ihjäl sig i en motorcykelolycka utanför Kingston. Usain Bolt var en av de första som kom till olycksplatsen där flera deltagare körde i karavan med motorcyklar.

Förra veckan hjälpte Bolt till att gräva graven åt sin vän Mason som tog OS-silver i Peking 2008 på kyrkogården i St Andrew, Jamaica.

Bolt under begravningen. Foto: TT

Klüft slog igenom på samma tävling som Bolt

Under gårdagen var Bolt med och bar kistan som var försedd med vita blommor. Under ceremonin var Bolt iförd mörka solglasögon väldigt rörd och torkade tårarna med en servett flera gånger.

Bolt och Mason tävlade tillsammans vid JVM i Kingston 2002, där Carolina Klüft slog igenom och satte juniorvärldsrekord i sjukamp. Bolt vann som blott 15-åring 200 meter på 20,61 och skaffade sig ryktbarhet för första gången medan Mason tog brons i höjdhopp på 2,21.

Under lördagskvällen var det en stjärngala på nationalstadion i Kingston utan Bolts deltagande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.