• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Visa alla (4)

Bolt tog Jamaica till stafettfinal

Jamaicas herrstafettlag tog sig enkelt vidare till kvällens final på 4x100 meter. Usain Bolt som sprang på sista sträckan tog laget i mål på tiden 37.95. – Min flygande start är alltid bra, säger han till SVT Sport.

Usain Bolt som vanligtvis inte springer i försöken på stafett bildade lag tillsammans med sprintarna Michael Campbell, Julian Forte och Tyquendo Trecey.

Bolt fick ett hyfsat utgångsläge men kunde enkelt springa från sina konkurrenter och var avstannande i mål.

– Min flygande start är alltid bra. Då är jag aldrig orolig. Jag är bäst när jag faktiskt springer så det känns bra, säger Usain Bolt till SVT Sport efter loppet.

Det är din sista dag på VM. Hur är dina känslor?

– Just nu tänker jag inte på det. Kanske senare att jag kommer tänka på det, men nu är jag bara glad att vi är vidare till final, säger han.

Behöver förbättra växlingarna

SVT:s expert Kajsa Bergqvist är på plats i London och såg försöken.

– Bolt hade ett bra lopp. Frågan är om laget är tillräckligt starkt för att ta världsmästartiteln. Många växlingar blev tajta och där förlorade de tid. Om de kan vässa den biten kan de nog plocka hem det där guldet, säger hon.

SVT:s expert: ”Kommer bli fantastiskt” Foto: SVT

USA snabbast i försöken

Jamaicas tid 37.95 var tredje snabbaste tiden i försöken. Frankrike och Kina tog de andra finalplatserna i heatet.

I första heatet tog USA en knapp seger framför Storbritannien, på tiden 37.70, endast sex hundradelar snabbare än hemmanationen som var tre hundradelar från att slå nationsrekordet. Japan kom trea och tog en direktplats till final.

”Kommer bli fantastiskt”

Kajsa Bergqvist är minst sagt förväntansfull inför avslutningen.

– Biljetterna har varit utsålda till finalen sedan evigheter tillbaka. Mo Farah springer sitt sista lopp på 5.000 meter också. Så det kommer bli en fantastisk stämning ikväll.

– Drömscenariot är att Jamaica tar guldet och Storbritannien tar silvret. Men jag undrar om inte USA ändå är favorit till guldet om de lyckas få växlingarna att funka hela vägen in, avslutar hon.

Bolt springer sitt sista lopp i karriären ikväll klockan 22.50.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer