Usain Bolt vann 100 metersloppet i Ostrava Foto: Bildbyrån

Bolt vann i Ostrava – Hyllades stort efteråt

Uppdaterad
Publicerad

Usain Bolt gör sin sista säsong i karriären och är just nu ute på en avskedsturné. Efter VM i London 4-13 augusti avslutar världens snabbaste man en framgångsrik karriär.

I kväll tävlade Bolt i ett 100 meterslopp på  IAAF World Challenge i Ostrava i Tjeckien. Och jamaicanen vann loppet trots att han fick en dålig start och var långt bak i fältet i början av loppet. Men som det brukar vara med Usain Bolt så fick han upp farten mot slutet och kunde vinna på tiden 10.06 före kubanen Yunier Perez som kom tvåa.

Mäktig hyllning av publiken

Efter loppet hölls det en speciell ceremoni för att hylla Bolt som gjorde ett av sina första internationella 100 meterslopp i just IAAF World Challenge i Ostrava. Och Bolt fick ta emot stora hyllningar från publiken som hyllade Bolt med ett ”tifo” följt av den jamaicanska nationalsången och fyrverkier.

Jamaicanen var märkbart tagen av alla hyllningar och sprang ett ärevarv inne på arenan och dansade för den tjeckiska publiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.